NOWOROCZNY BARSZCZYK RAZ DWA TRZY

DSC02436

 

 

To właściwie nie przepis, a wypróbowany sprytny sposób na to, jak w parę minut zrobić coś gorącego, zdrowego i o wyrazistym smaku. Bo kto ma siłę stać nad garami po sylwestrowej nocy?

 

SKŁADNIKI

1 l karton barszczyku Hortex – jest to sam sok z buraków i jabłek, bez żadnych glutaminów i innych “ulepszaczy”

2 ząbki czosnku

3 łyżki oliwy

1 łyżka majeranku

1 kostka bulionu wegetariańskiego BIO

sól, pieprz

plus

ulubione uszka – najlepiej z kapustą i grzybami

 

RECEPTURA

Wyciśniety czosnek na parę sekund wrzucamy na rozgrzaną oliwę (uważamy, żeby się nie zaczął rumienić), dodajemy majeranek. Wlewamy sok buraczany z kartonu, dodajemy kostkę bulionu, sól i pieprz do smaku. UWAGA! Nie dopuszczamy do zagotowania – barszcz ma być bardzo gorący, to fakt, ale gotując wybijemy wszystkie witaminki.

W międzyczasie gotujemy uszka, gdy gotowe, zalewamy barszczem. Możemy też wypić bez uszek – na pewno pomoże na nasze „niewyraźne”, poimprezowe samopoczucie.

 

 

Advertisements